Η πληροφορία έλεγε απόκρυψη (άγνωστο τι ακριβώς) νοτίως του μύλου κάπου στα Πιέρια. Πρόκειται για αποθήκη τροφίμων από ότι νομίζω, σωστά; Υπήρχαν πολλά τετοια ίδια ακριβώς τενεκεδακια διαστάσεων περίπου 15-17εκ διαμέτρου και ύψους γύρω στα 25εκ. Δυστυχώς αμέλησα να βγάλω τους σωρούς που υπήρχαν από δαύτα. Τα τενεκεδια ήταν όλα ακριβώς τα ίδια, όλα αεροστεγώς κλεισμένα, χωρις κάποιο βοήθημα για άνοιγμα κτλ. Μάλλον τίποτα φασόλια να είχανε...; Φυσικά όλα τώρα ήταν τρύπια και αδειανά, δίχως να υπάρχει και καμιά ένδειξη για το περιεχόμενο. Μάλλον χάρτινη ετικέτα είχαν και φυσικά αυτές κατεστράφησαν 100%. Ή φιάλη υγραερίου λέτε να είναι από τότε ή μεταγενέστερη; Ή φιαλη γράφει κατασκευασμένη στις ΗΠΑ και το περιεχόμενο παραγόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχετε συναντήσει παρόμοια περίπτωση;
-
Κάπου στα μαγευτικά Πιέρια!!! Αποθήκη τροφίμων;
Η φιάλη είναι για ψυκτικό υγρο, γι' αυτό και το μη επαναγεμιζομενη. Τώρα το πόσο παλιά είναι η φιάλη άγνωστο. Απλά σε σχετικά καινούργια που έχω βρει στο ίντερνετ, το πρόστιμο αναφέρει μέχρι 500.000 usd ενώ στην δικιά μας έως 25.000 usd. Οπότε είναι παλιά ή ανέβηκε το πρόστιμο ξαφνικά ένεκα του πληθωρισμού ...
Και με τα χίλια βάσανα, πάλι η ζωή γλυκιά ‘ναι.
-
Καλημέρα. Όσο πιο εύφλεκτο το φρέον τόσο πιο υψηλά είναι τα πρόστιμα. Το r32 πιο εύφλεκτο από το r410 και το r290 πιο εύφλεκτο από το r32, (για 'υτο και όσο πιο εύφλεκτο είναι το φρέον τόσο πιο λίγο είναι στα ψυκτικά κυκλώματα), Τώρα, να είχαν ρεύμα στις αποθήκες των υλικών εκείνα τα χρόνια για να δουλεύουν μονομπλόκ κλιματιστικά, μου φαίνεται δύσκολα, αλλά όχι να χρησιμοποιούσαν αυτές τις φιάλες για να ανατινάξουν κάτι.
-
@hannibal Φίλε μου προσωπική μου άποψη είναι ότι από τη στιγμή που γράφει επάνω στη μποτιλια "Made in China" είναι πολύ μεταγενέστερη η μποτιλια αυτή. Αν έγραφε κάτι άλλο π.χ. αγγλικά ή γερμανικά ή ιταλικά κάτι γινόταν.
-
@hannibal Επίσης εννοείται ότι η σκουριά θα ήταν πολύ περισσότερη....!
-
Θεωρώ όλο το σκηνικό μεταγενέστερο
Πρακτικά θα μπορούσα να υποθέσουμε
εναπομείναντα υλικά της προβιάς
Ίσως κάποιες φωτογραφίες με λεπτομέρειες της αποθήκης έδινε περισσότερα φώτα???Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Το ψυκτικο υγρο ειναι R410. Αυτο λοιπον το υγρο αναπτυχθηκε στην Αμερικη το 1991 ως αντικαταστατης του R22 και μπηκε σε ψυκτικα συγκροτηματα λιγο πιο μετα. Επομενως η φιαλη δεν εχει καμμια σχεση με το χομπυ
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
@mangojingo Αυτήν η φιάλη, δεν είναι αυτή που βρέθηκε, είναι από το ιντερνετ, την έβαλα ως σημείο αναφοράς για να διατυπώσω τα σχετικά με το προστιμο, που η μια γράφει ως 25.000 ενώ η αυτή του ιντερνετ (πιο σύγχρονη) ως 500.000 αμερικανικά δολάρια. Αυτή που βρέθηκε είναι η πρώτη η σκουριασμένη. Η φιαλη που βρέθηκε, γράφει container made in USA / product made in United Kingdom.
-
@fisher και εσύ fisher θεώρησες την δευτερη φιάλη (410Α) ως την ανευρεθέντα. Είναι από το ιντερνετ. Η πρώτη είναι η ανευρεθέντα (η σκουριασμένη). Διάβασε την ανάρτηση ξανά, το αμέσως προηγούμενο σχόλιο, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να καταλάβεις.
-
@panasss θα μπορούσε Κώστα, αλλά βρίσκεται στην καρδιά αντάρτικης δραστηριότητος και σε σημείο που υπήρχε αναφορά για κρύψη. Προσωπικά απορρίπτω περί κόκκινης προβιάς. Θα δω αν μπορέσω να ξαναεπισκεφτώ το σημείο, να ανεβάσω εικόνες από τις σωρούς με ακριβώς τα ίδια κονσερβοκούτια. Η λογική λεει πως είναι αντάρτικη αποθήκη τροφίμων. Τώρα σχετικά με την φιάλη ψυκτικού υγρού θα μπορούσε να είναι από κάποιο τροχόσπιτο που κατασκήνωσε στην περιοχή το 70-80 και να την πεταξαν στην πλαγιά και να κατρακύλησε μεσα στο ρέμα, κοντά στις σωρούς με τα κονσερβοκούτια... Εμένα με ενδιέφερε πιο πολύ, αν έχει συναντήσει κάποιος το συγκεκριμένο κονσερβοκούτι...
-
@Dani Έχεις δίκιο δεν την πρόσεξα αλλά και πάλι νομίζω να είναι από τον εμφύλιο, αφού γράφει made in USA. Εκτός αν είχαν δοσοληψίες και με Αμερικανούς. Γνώμη μου πάντα. Καλή επιτυχία !
-
@Dani αν η κονσέρβα είναι Φιχ χωρίς καπάκι μιλάμε για μεταγενέστερη εποχή
Η προβιά αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε το 59 δηλαδή μια δεκαετία από την λήξη του εμφυλίου
Τότε είχαν τα πάντα με το μέρος τους
και μια Αμερική να τους κρατά τις πλάτες
και ναι θα μπορούσε να προμηθεύσει
.με αυτό τον τύπο κονσέρβα
Τώρα για τις αποθήκες του ΔΣΕ υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές ότι υπήρχε αέρας και σάπιζαν στους πρώτους μήνες χωρίς να προλάβουν να τις καταναλώσουν
Δεν κατάφερναν να πετύχουν την αεροστεγή κονσερβοποίηση
Αυτός είναι και λόγος που οι σκέψεις πηγαίνουν στην προβιά
Επίσης η τότε βοήθεια ερχόταν με αεροπλάνο λίγο δύσκολα να υπάρχουν μεγαλες ποσότητες σε πεντακιλα για να στηρίξουν αποθήκη τροφίμων λόγο βάρους
Το γεγονός ότι υπήρχε αντάρτικη δραστηριότητα μια χαρά βόλευε τους
κυβερνητικούς να παρουσιάζουν ότι το όποιο χτύπημα δολιοφθορά προέρχεται
από φιλικά εις τους Ρώσους προσκείμενους η γιατί όχι και από τους ίδιους (Ρώσους)Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!| last edited by panasss Φήμη: 3970 | Δημοσιεύσεις: 9365